Gör din egen header

by The Blog Guru on 8 januari, 2010

Här ska jag guida dig i hur du gör en header till din blogg alldeles själv. Och jag hoppas att du har en riktigt lyckad header när du läst färdigt!

Det första dina besökare ser när de besöker din blogg är din header. Det är därför den är så viktig.
Om din header är tråkig och intetsägande, då blir din blogg automatiskt det i dina besökares ögon. Kanske har du tur, kanske har dina besökare tålamod nog att stanna kvar och ändra uppfattning. Men är du redo att göra den chansningen?  Är det inte bättre att lägga ner lite tid på en header och öka chanserna till återkommande besökare?
Visst stämmer det att besökarna i längden stannar kvar på grund av ditt intressanta innehåll. Men en bra design, en bra header, kan öka intrycket och helheten på din blogg.

När jag gör en header brukar jag börja med att leta inspiration på Deviantart. Där finns penslar och mönster som du kan ladda ner och använda i photoshop.
Använder du dem rätt kan penslar och mönster utgöra en bra bakgrund i din header.

Deviantart
DEVIANTART

Sen när jag börjar få en idé om hur jag vill att headern ska se ut kollar jag efter en passande font. Tidigare brukade jag gå direkt till DaFont, men nu har jag hittat sidan Font Squirrel. Enligt mig är Font Squirrel bättre eftersom fonterna där håller en högre kvalité.

DaFont
DA_FONT

Font Squirrel
fontsqu

Nu är det dags att lägga till en bild på dig själv. Men om du inte har en bild på dig själv, eller väljer att inte använda en i din header så kan jag tipsa om sxc.hu. Där kan du hitta fina naturbilder och liknande. Du måste bli medlem för att ladda ner bilder, men därefter är de flesta gratis.

Sxc.hu (Du måste bli medlem, men sen är de flesta bilderna gratis)
SXH

Så nu har du förhoppningsvis allt du behöver för en bra header till din blogg. Skriv gärna och berätta hur det gick!

{ 3 comments… read them below or add one }

Zeinab 08 Apr, 2010 kl. 16:54

hej hej , kan inte du göra en header till mig ?
för jag fattar noll komma noll xD
snälla, jag kan inte typ, och det är svårt för mig, jag e ju nybörjare o så , så kan du inte göra en till mig istället?

Tacktack , //Zeinab

Svara

The Blog Guru 12 Apr, 2010 kl. 15:04

Hej Zeinab!
För tillfället gör jag inga beställningsarbeten. Det kan bli aktuellt i framtiden, men i så fall kommer jag lägga upp tydliga instruktioner för hur det kommer att fungera. Just nu kan jag rekommendera dig att läsa inlägget där jag rekommenderar olika webbdesigners. De gör inte bara bloggdesigner utan även headers, men de flesta tar betalt.
Sen kan jag även rekommendera det här inlägget hos Smashing Magazine. Där finns gratis headers att ladda ner, skillnaden mellan dem och den en webbdesigner kan göra åt dig är hur personligt slutresultatet blir.
Hoppas att det hjälper dig en bit på vägen!

Svara

ida 08 Aug, 2012 kl. 21:58

hej jag fattar inte vilken program jag ska göra headern på jag har laddat hem text stilar och sånt men fattar inte filken program jag ska göra/redigera headern på??

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: